Кадър: Bulgaria ON AIR Днес е Бъдни вечер - последният ден от

...
Кадър: Bulgaria ON AIR Днес е Бъдни вечер - последният ден от
Коментари Харесай

Отец Георгиев: Радостта е за всички, които имат сетиво за нея

Кадър:  Bulgaria ON AIR  

Днес е Бъдни вечер - последният ден от Коледните пости. Вярва се, че тази нощ небето се отваря и всичко бива огряно, само че тази светлина може да се види единствено от праведните.

" Радостта, която е нематериална, е за всички, които имат осезание за нея. Дали сме се настроили към материалното е различен въпрос. Всеки има опция да се зарадва ", сподели отец Николай Георгиев в студиото на " Денят ON AIR ".

Гостът показа, че сетивата ни биват убивани от това, което е близо, късо, краткотрайно, материално, това, което може да да бъде променено, само че когато насладата за рождението на Христос е откровена и чиста, тя не може да бъде затворена или скрита

" Ако посетител пристигна от надалеч, би трябвало да му сложим, да седне, да се зарадва и той и да чака с нас раждането на Христос ", разкри отец Николай Георгиев. По негови думи постът е външна изява на вътрешна нужда или нужда, той е обвързван със самодисциплината.

Отец Николай Георгиев е избрал за себе си  да " робува " на заповедите на Господ, а не на тези на материалния свят.

" Всеки има свободна воля и право на персонален избор. Ако някой е избрал парите, да не се оплаква, че не му носят единствено мечтаното благополучие, а носят със себе си и проблеми. Ако някой е избрал властта като самоцел, да не мрънка, че тя носи след себе си ненавистта на част от хората, тъй като не може да угоди на всички. Но в случай че е избрал Господ и отиде във властта, с цел да помогне на индивидите, тогава да е признателен, че Господ му е дал механизъм и оръдие в ръцете, с цел да го стори. Ако някой обича Господ и близък и получи достъп до материални богатства, да ги показа ", заключи гостът.

Отец Николай Георгиев прикани феновете на  Bulgaria ON AIR  да чуят думите на патриарх Неофит със сърцето си, а освен да пропуснат звука от гласа му край себе си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР